Skärhjälpmedel / Stabilisering
Konsumenten förväntar sig en optimal konsistens, ett krispigt tuggmotstånd och en tilltalande estetik vid njutning av delikata korvspecialiteter.
För att uppfylla dessa förväntningar är ett idealiskt anpassat kutterhjälpmedel, som säkerställer en stabil bindning av köttfärs och vatten, oumbärligt. En standardprodukt ger vanligtvis inte den önskade stabiliseringen. Därför sammanställer vi ett lämpligt kutterhjälpmedel för optimal stabilisering av din slutprodukt - naturligtvis med hänsyn till dina krav - med eller utan fosfat, etc. Om en ännu starkare vattenbindning krävs kan ett förtjockningsmedel som t.ex. karragen, stärkelse eller xantangummi också ingå i en blandning. På begäran kan vi även sammanställa en kombinationsprodukt inklusive rödfärgningskomponenter. Detta garanterar dessutom en säker rödfärgning och stödjer färghållningen. Vi kan även gärna erbjuda en komplett blandning inklusive smak.